Hvorfor kan små virksomheder ikke levere til Staten?

I dag fik jeg denne hilsen fra Inge Mathiassen. Prøv lige at læse hvad hun skriver om SKI, Statens og Kommunernes Indkøbsservice:

“Jeg har en EDB virksomhed med 5 ansatte. Firmaet er fra 1989. Den af regeringen netop indførte stramning af reglerne for offentlige institution og foretagendes indkøb betyder, at min virksomhed mister så meget omsætning, at vi må reducere medarbejderantallet til det halve eller lukke.

Regeringen har krævet, at stort alle indkøb inden for min branche skal ske igennem SKI-aftalerne, som kun indgås med branchens store virksomheder.

Mit firma søgte at få en SKI-aftale, men fik nej – vi er for små.

Jeg finder det absurd, at den samme regering, der gør det ene tiltag efter det andet for at få folk til at starte egen virksomhed, samtidig forbyder hele den offentlige sektor at handle med andre end de store.

De fleste firmaer starter trods alt som små. At de stramme indkøbsregler samtidig fjerner arbejdsglæden fra de involverede medarbejdere i de offentlige virksomheder, ser regeringen åbenbart også helt bort fra. Regeringen ser med sine stramme regler også bort fra, at det ikke altid er de store firmaer, som er de bedste leverandører for kunderne.

Hvor mange firmaer vil regeringen have lukket? Hvor mange medarbejdere vil regeringen have fyret? Hvordan skal folk kunne have tiltro til at start egen virksomhed?” Kender andre det problem? Hvad kan man gøre ved det? Prøv at Give Inge Mathiassen et godt råd.

2 kommentarer til “Hvorfor kan små virksomheder ikke levere til Staten?”

 1. Jette Jakobsen

  Jeg kender det godt.Det er så godt med frit valg og iværksætterkultur, men det er umuligt for de små og nystartede. Jeg har prøvet med hjemmehjælp i privat regi. Jeg kan godt lide det arbejde og er god til det. Det går bare ikke for..man kan ikke sige nej tak, jeg kan ikke klare flere lige nu. Du skal være til rådighed hele døgnet. Du har ingen mulighed for at starte i det små. Du skal komme til møder, når det passer kommunen og det er selvfølgelig midt i den bedste arbejdstid. Det er også kommunen der sætter prisen og alle de regler som skal følges. Du skal fortælle alt om din økonomi og have et stort beløb som sikkerhed.
  De snakker og snakker…den regering, at flere skal prøve selv, men det er så svært for de små.
  Der er dog en fordel, ved ikke at handle med kommunen. Du undgår at vente alt for længe på dine penge. De er så lang tid om at betale.
  Dette var ikke noget godt råd, men en bekræftelse på at det er næsten umulig.

 2. Andreas

  Det er vist ikke helt korrekt at en virksomhed kan være for lille? Jeg mener at have set en opgørelse (kunne dog ikke lige finde den) hvoraf det fremgik at en ret stor andel af SKI-leverandørene har mindre end tyve ansatte.
  Det sagt er der en del administration forbundet med at få en ski aftale. På den anden side skulle man så også have rigtigt gode muligheder for (med meget lidt administration) at få nogle ordre i land, i løbet af de efterfølgende tre år.

  Det er mit indtryk at SKI præsentere en udfordring for de små virksomheder, hvis ROI ikke er helt nem at gennemskue…

  Noget helt andet er så, at der er rig mulighed for at bevæge sig uden om SKI aftalerne, via del udbud m.m. (og for mange små virksomheder er det slet ikke sikkert at SKI er relevant – hvad er udbudsgrænsen? 150.000€? Jeg kan ikke huske det)

Skriv en kommentar

Current day month ye@r *

Have you been a Scout or Girl Guide?

Vis resultat

Abonnement

Din e-mail:  

RSS feed

Du kan abonnere på mine blogindlæg, vha. RSS. (Hvad er RSS?)

 Mit RSS feed

Sådan fungerer bloggen

Bloggen er et forum for debat og inspiration. Den er et virtuelt torv, hvor vi kan mødes og blive klogere. For tiden omkring 400 personer hver eneste dag. Lars Kolind skriver et indlæg en eller flere gange om ugen og alle er velkomne til at kommentere. Helst med dit rigtige navn og ikke under pseudonym. Kolind kan ikke svare på alle kommentarer, men meningen er jo også at alle skal inspirere hinanden. Hver blog-post tilhører en eller flere kategorier og vil du læse alle indlæg i en bestemt kategori, trykker du blot på kategoriens navn. Du kan også søge på alle indlæg, hvor et bestemt ord forekommer, f.eks. bureaukrati. Du kan læse og skrive kommentarer ved at klikke på ”kommentarer” under blogposten.

Sådan får du fat i Kolind Kuren

Din boghandler har den. Du kan også bestille bogen online, f.eks. hos Jyllands Postens Forlag, SAXO eller en anden online boghandel. Vil du købe et større antal bøger, f.eks. til alle medarbejdere eller til leder-gruppen kan du kontakte jyllandspostensforlag@jp.dk.

Den originale amerikanske udgave, The Second Cycle – Winning the War on Bureaucracy, er udgivet af Wharton School Publishing i samarbejde med F.T. Prentice Hall Pearsons forlag. Du kan få fat I den og andre sprogversioner på f.eks. www.amazon.com.