Innovation – et skoleeksempel fra Legoland

 Kuka robot Legoland.jpg

Når jeg siger robot tænker du sikkert på en af to ting: 1) et apparat der ligner en rummand, som kan gøre nogle af de ting, mennesker gør, eller 2) en industrirobot der kan producere et eller andet automatisk.

Det er konventionel tænkning. Og folk der tænker konventionelt, vil fortsætte med at lave stadigt bedre robotter til de to opgaver. Men innovativ tænkning er anderledes. Den kan bl.a. bestå i at man kombinerer to helt forskellige ting, som ingen har tænkt på at kombinere før. For eksempel en forlystelsespark og en industrirobot.

Det har de gjort i Legoland. Her findes en helt ny form for forlystelse: Du programmerer selv din tur i robotten: Hastighed, bevægelser i tre dimensioner, rækkefølge osv. Og når det bliver din tur, får du præcis din personlige rystetur.

Samarbejdet med Kuka robotter og Legoland er et skoleeksempel på radikal innovation. Og den opstår næsten altid når mennesker med forskellig baggrund og kompetencer bringes sammen. Det er derfor den traditionelle hierarkiske silo organisation sjældent er innovativ. Og det er derfor, vi behøver en ny samarbejdende organisation for år efter år at kunne præstere den innovation vi skal leve af.

Mere på http://www.kuka.com/en/pressevents/news/NN_030217_Legoland.htm

Kan det siges tydeligere?

En kommentar til “Innovation – et skoleeksempel fra Legoland”

 1. Paul Hegedahl

  Eksemplet med robotten er godt. Hele historien om udviklingen af robotter er også lærerig. De første industrirobotter blev udviklet til slavisk at efterligne arbejdernes bevægelser ved fx et samlebånd og var tænkt som rationalisering. Efterhånden er det heldigvis gået op for udviklere og brugere, at robotternes store muligheder ligger i, at de netop kan udføre andre bevægelsesmønstre end de menneskelige og derfor kan anvendes til produktion, der ellers ikke ville være mulig/til enestående operationer på hospitaler/til hjælp i katastrofeområder, hvor de kan ændre udseende og funktion efter det øjeblikkelige formål.
  Vi kan lære af det, at det med det forslidte udtryk gælder om at tænke “uden for kassen”. Og at acceptere denne anderledes tænkning. Et gammelt ord siger, at i de blindes rige er den enøjede konge. Det er nu ikke helt rigtigt. Ofte vil han/hun blive opfattet som en person, der lider af farlige hallucinationer.
  Så en sådan blog som Kolinds er vigtig i den stadige udfordring af vanetænkning – og skal sikkert også selv på et tidspunkt sparkes ud af sine rammer. En et års fødselsdag kan være en anledning til at begynde at tænke på, om man på et tidspunkt kan finde en helt ny udformning.
  Med venlig hilsen
  Paul Hegedahl

Skriv en kommentar

Current day month ye@r *

Have you been a Scout or Girl Guide?

Vis resultat

Abonnement

Din e-mail:  

RSS feed

Du kan abonnere på mine blogindlæg, vha. RSS. (Hvad er RSS?)

 Mit RSS feed

Sådan fungerer bloggen

Bloggen er et forum for debat og inspiration. Den er et virtuelt torv, hvor vi kan mødes og blive klogere. For tiden omkring 400 personer hver eneste dag. Lars Kolind skriver et indlæg en eller flere gange om ugen og alle er velkomne til at kommentere. Helst med dit rigtige navn og ikke under pseudonym. Kolind kan ikke svare på alle kommentarer, men meningen er jo også at alle skal inspirere hinanden. Hver blog-post tilhører en eller flere kategorier og vil du læse alle indlæg i en bestemt kategori, trykker du blot på kategoriens navn. Du kan også søge på alle indlæg, hvor et bestemt ord forekommer, f.eks. bureaukrati. Du kan læse og skrive kommentarer ved at klikke på ”kommentarer” under blogposten.

Sådan får du fat i Kolind Kuren

Din boghandler har den. Du kan også bestille bogen online, f.eks. hos Jyllands Postens Forlag, SAXO eller en anden online boghandel. Vil du købe et større antal bøger, f.eks. til alle medarbejdere eller til leder-gruppen kan du kontakte jyllandspostensforlag@jp.dk.

Den originale amerikanske udgave, The Second Cycle – Winning the War on Bureaucracy, er udgivet af Wharton School Publishing i samarbejde med F.T. Prentice Hall Pearsons forlag. Du kan få fat I den og andre sprogversioner på f.eks. www.amazon.com.