Videre fra Vædderen

 IMG_2880.JPG

I dag slutter 28 dages togt med Vædderen for mig. I der har læst bloggen, er sikkert ikke i tvivl om at jeg har oplevet meget og haft god tid til at tænke over hvad der skal ske fremover.

Jeg arbejder på et forslag om permanent forskningsskib, som passende kunne få navnet Galathea. Ikke Vædderen som nu har sejlet et år. Den har tjent sit formål godt og den kunne gøre mere nytte til forskningsopgaver i de nærmeste år. Men Vædderen er et inspektionsskib – ikke et forskningsskib. Danmark har brug for et forskningsskib der dækker mere end havforskning. Et fyrtårn der skal repræsentere det bedste, Danmark kan præstere. Et vindue for Danmark som man både kan se indad og udad. Et vindue ikke alene for forskning men for hele den danske befolkning. Et skib vi kan være stolte af, og som når det er hjemme ikke skal gemmes væk, men ligge synligt for alle på Langelinje eller et andet sted i landet. Det kommer der mere om i de kommende uger.

Om et par dage tager jeg til Nicaragua og derefter til Danmark. Du hører nærmere..

4 kommentarer til “Videre fra Vædderen”

 1. Frank Calberg

  Er det forslag, du nævner i dit indlæg ovenfor, et muligt nyt forretningsområde for A.P. Møller–Mærsk? Der er noget ”Blue Ocean Strategy” over det.

  Just an idea..

 2. Birgitte Saltorp

  Jeg tænkte også straks i Mærsk og Danfoss som sponsorer, og med den økonomi, det vil kræve, skal der helt sikkert en hel del andre fonde ind over. Det kunne være spændende, hvis selve skibets drift kunne klares for dedikerede private midler, så det kun var forskerlønninger og eventuelle specialværktøjer, man fra sag til sag måtte overveje finansieringen af.
  Jeg er helt enig i, at skibet bør gøres til “nationalklenodie”, fordi vi både for danskere og udlændinge på besøg i danske havne vil signalere, at her betyder forskning noget.
  Fundatsens formålsbeskrivelse skal være så stram, at deltagerne ikke henfalder til feriestemning, måske med filosoffer og skønlitterære forfattere som delvis undtagelse.

  Og så skal der være en formidlingscentral ombord, bemandet af innovative kommunikationsfolk, evt. et eksamensprojekt på cand.comm.-uddannelsen og lignende. Det giver vel sig selv, at skibet medbringer brochurer på flere sprog om projektet til fremmede havne, og at det har egen hjemmeside eventuelt med en SMS-service, når der er nyt fra forskningens verden.

 3. Niels Erik Madsen

  Et forsknings-konkylie,interasant.
  Hvad vej den skal sno, hvor skal den gro.
  Og åbne et hav at skaler.
  NEM Susaa

 4. David Lamhauge

  Det er helt klart en god idé, som vi, som gammel søfarts-nation, gerne skulle få gang i uden voldsomme besværligheder. Jeg vil gerne, nu jeg er igang, bestille tid til at besøge skibet med et hold elever, når det besøger Esbjerg havn i 2010. Der bliver rift om pladserne…

  Mht financiering, så vil den på sigt hvile i sig selv. Jeg forestiller mig at også udenlandske forskere og udenlandsk kapital vil ønske at deltage i skibets togter, og det skal der vel være mulighed for?

  Et sådant skib bør blive en flydende ambassadør for Danmark.

  God vind – både med projektet og hjemturen.

Skriv en kommentar

Current day month ye@r *

Have you been a Scout or Girl Guide?

Vis resultat

Abonnement

Din e-mail:  

RSS feed

Du kan abonnere på mine blogindlæg, vha. RSS. (Hvad er RSS?)

 Mit RSS feed

Sådan fungerer bloggen

Bloggen er et forum for debat og inspiration. Den er et virtuelt torv, hvor vi kan mødes og blive klogere. For tiden omkring 400 personer hver eneste dag. Lars Kolind skriver et indlæg en eller flere gange om ugen og alle er velkomne til at kommentere. Helst med dit rigtige navn og ikke under pseudonym. Kolind kan ikke svare på alle kommentarer, men meningen er jo også at alle skal inspirere hinanden. Hver blog-post tilhører en eller flere kategorier og vil du læse alle indlæg i en bestemt kategori, trykker du blot på kategoriens navn. Du kan også søge på alle indlæg, hvor et bestemt ord forekommer, f.eks. bureaukrati. Du kan læse og skrive kommentarer ved at klikke på ”kommentarer” under blogposten.

Sådan får du fat i Kolind Kuren

Din boghandler har den. Du kan også bestille bogen online, f.eks. hos Jyllands Postens Forlag, SAXO eller en anden online boghandel. Vil du købe et større antal bøger, f.eks. til alle medarbejdere eller til leder-gruppen kan du kontakte jyllandspostensforlag@jp.dk.

Den originale amerikanske udgave, The Second Cycle – Winning the War on Bureaucracy, er udgivet af Wharton School Publishing i samarbejde med F.T. Prentice Hall Pearsons forlag. Du kan få fat I den og andre sprogversioner på f.eks. www.amazon.com.