Dagbog fra Kina 4: Billigt skrammel eller..

Kina gnistmaskine.jpg

De fleste danskere har fortsat et billede af Kina som et land der laver billigt skrammel. Men så kan man godt tro om. I Kina kan man fremstille produkter meget billigt, men kvaliteten behøver ikke at være dårlig. Jeg besøgte en japansk ejet fabrik der laver nogle af de mest avancerede maskiner man kan købe inden for deres branche. Der var ingen produktion tilbage i Japan. Alt er nu i Kina og i Indien. Kun udviklings og salgsafdelingerne er tilbage i Japan. Og fra næste år sker udviklingen af nye produkter også i Kina. Plus at Kina er virksomhedens største marked. Hvornår flytter salgsafdelingen og hovedkontoret? Hva gør vi?

Mere i morgen…

En kommentar til “Dagbog fra Kina 4: Billigt skrammel eller..”

  1. Brian Hallstrøm Jensen

    Jeg syntes det er rigtig gode iagttagelser du finder frem og meget tankevækkende. Det er som om at den økonomiske fremgang i Kina overskygger alt andet.
    Men har kineserne en plan for den velstand der kommer til dem om få år, jeg tænker her på det træk af natur-ressourcer mv. der sker, når så mange mennesker efterspørger mere på een gang, det kan jo give nogle vældige problemer.

Skriv en kommentar

Current day month ye@r *

Have you been a Scout or Girl Guide?

Vis resultat

Abonnement

Din e-mail:  

RSS feed

Du kan abonnere på mine blogindlæg, vha. RSS. (Hvad er RSS?)

 Mit RSS feed

Sådan fungerer bloggen

Bloggen er et forum for debat og inspiration. Den er et virtuelt torv, hvor vi kan mødes og blive klogere. For tiden omkring 400 personer hver eneste dag. Lars Kolind skriver et indlæg en eller flere gange om ugen og alle er velkomne til at kommentere. Helst med dit rigtige navn og ikke under pseudonym. Kolind kan ikke svare på alle kommentarer, men meningen er jo også at alle skal inspirere hinanden. Hver blog-post tilhører en eller flere kategorier og vil du læse alle indlæg i en bestemt kategori, trykker du blot på kategoriens navn. Du kan også søge på alle indlæg, hvor et bestemt ord forekommer, f.eks. bureaukrati. Du kan læse og skrive kommentarer ved at klikke på ”kommentarer” under blogposten.

Sådan får du fat i Kolind Kuren

Din boghandler har den. Du kan også bestille bogen online, f.eks. hos Jyllands Postens Forlag, SAXO eller en anden online boghandel. Vil du købe et større antal bøger, f.eks. til alle medarbejdere eller til leder-gruppen kan du kontakte jyllandspostensforlag@jp.dk.

Den originale amerikanske udgave, The Second Cycle – Winning the War on Bureaucracy, er udgivet af Wharton School Publishing i samarbejde med F.T. Prentice Hall Pearsons forlag. Du kan få fat I den og andre sprogversioner på f.eks. www.amazon.com.