Europas bedste arbejdspladser.

Financial Times bragte fornylig et tillæg om Europas bedste arbejdspladser. Det er interessant for alle der ønsker at bekæmpe bureaukrati – ikke mindst danske virksomheder. Selvom Danmark kun udgør et par procent af Europa, er der hele 6 danske virksomheder der får særlig omtale i Financial Times (ud af ca. 25 ialt):

Middelfart Sparekasse kommer ind på en samlet syvendeplads i Europa. Ikke mærkeligt hvis man kender sparekassen. Her står mening over profit, her er klare værdier og her er medarbejdere og ledelse partnere og ikke modparter.

Novo Nordisk og Novozymes er blandt de bedste i bioteknologi og farmaka gruppen.

Irma er bedst til intern kommunikation. Her ved medarbejderne hvad der foregår og direktøren, Alfred Josefsen, er en mester i kommunikation.

Unimerco har været blandt de bedste arbejdspladser i Europa i alle fire år, hvor analysen er lavet. Ikke så sært: Medarbejderne ejer virksomheden og alle tager fat når der er behov for det. Arbejdspladsen er en “landsby under tag” med maskiner og administrative medarbejdere ind imellem hinanden.

Boehringer Ingelheim (farmaka) er også i eliten på flere punkter.

Det er også interessant hvad der synes at gøre arbejdspladserne bedre: At arbejdet har mening, at medarbejderne bliver respekteret og inddrages i beslutninger og forandringer, at arbejdspladsen er inspirerende og at ledelsen er synlig og troværdig. Altså ikke langt fra de fire punkter, der ifølge Kolind Kuren karakteriserer fremtidens videnbaserede vækstvirksomhed: Mening, partnerskab, samarbejdende organisation og værdibaseret lederskab.

Financial Times argumenterer også for at de gode arbejdspladser skaber mere værdi: Hvis man i 2001 havde investeret 100£ i de 23 børsnoterede virksomheder der dengang stod på listen over de 100 bedste arbejdspladser, ville investeringen være vokset til 166£.

Havde man i stedet investeret pengene i et gennemsnit af andre børsnoterede virksomheder ville beløbet kun være 125£ (FTSE indekset).

Til efteråret regner jeg med at lave en tilsvarende analyse på virksomheder i Danmark, der scorer hhv lavt og højt på “The Second Cycle Index”. Så får vi se om innovation betaler sig…

5 kommentarer til “Europas bedste arbejdspladser.”

 1. Nicolaj Nørgaard & Co. | Europas bedste arbejdspladser

  [...] Financial Times bragte fornylig et tillæg om Europas bedste arbejdspladser, baseret på den årlige undersøgelse Best Place to Work, foretaget af Greate Place to Work Institute. Selvom Danmark kun udgør et par procent af Europa, er der hele 6 danske virksomheder der får særlig omtale i undersøgelsen. Læs Lars Kolinds kommentar på hans hjemmeside – kolindkuren.dk og læs mere om undersøgelsen på Best Place to Work. [...]

 2. A.graven

  Hej Lars godt gået selvfølgelig skal Jørgen Poulsen beholde pengene selv hvor mange timer har han ikke ofret af sin fritid på sit arbejde det er typisk janteloven der træder i kraft.
  Er der nogen der tror han har arbejdet 37 timer om ugen ? Det tror jeg næppe
  Stor hilsen og go vind Lars.
  Arvid

 3. cowcheemi

  Cool sites

 4. Anapeuppy

  in a wink latest mostly downcast byway someone’s cup of tea group ingest.

 5. liamesmic

  Vicodin 2 mg xanax no prescription = Phentermine 2mg xanax order = canada pharmacy xanax buy phentermine and ship to arkansas = phentermine online without prescription order phentermine = Valium 2mg xanax without prescription = no prescription pharmacy valium buy xanax without prescription in usa = Vicodin 2mg xanax overnight shipping = buy phentermine no prescription 32 cheap phentermine pill = Vicodin 2mg xanax no prescription fedex = canada drugs online cheap valium cheap phentermine mastercard accepted

Skriv en kommentar

Current day month ye@r *

Have you been a Scout or Girl Guide?

Vis resultat

Abonnement

Din e-mail:  

RSS feed

Du kan abonnere på mine blogindlæg, vha. RSS. (Hvad er RSS?)

 Mit RSS feed

Sådan fungerer bloggen

Bloggen er et forum for debat og inspiration. Den er et virtuelt torv, hvor vi kan mødes og blive klogere. For tiden omkring 400 personer hver eneste dag. Lars Kolind skriver et indlæg en eller flere gange om ugen og alle er velkomne til at kommentere. Helst med dit rigtige navn og ikke under pseudonym. Kolind kan ikke svare på alle kommentarer, men meningen er jo også at alle skal inspirere hinanden. Hver blog-post tilhører en eller flere kategorier og vil du læse alle indlæg i en bestemt kategori, trykker du blot på kategoriens navn. Du kan også søge på alle indlæg, hvor et bestemt ord forekommer, f.eks. bureaukrati. Du kan læse og skrive kommentarer ved at klikke på ”kommentarer” under blogposten.

Sådan får du fat i Kolind Kuren

Din boghandler har den. Du kan også bestille bogen online, f.eks. hos Jyllands Postens Forlag, SAXO eller en anden online boghandel. Vil du købe et større antal bøger, f.eks. til alle medarbejdere eller til leder-gruppen kan du kontakte jyllandspostensforlag@jp.dk.

Den originale amerikanske udgave, The Second Cycle – Winning the War on Bureaucracy, er udgivet af Wharton School Publishing i samarbejde med F.T. Prentice Hall Pearsons forlag. Du kan få fat I den og andre sprogversioner på f.eks. www.amazon.com.