Hvad har jeg lært af den første måned som blogger?

Nu er der gået en måned siden denne blog startede. For mig føles perioden som meget længere:

Der har været over 10.000 besøgende eller omkring 300 pr. dag. I gennemsnit har de kigget på godt 3 sider hver, dvs. 30.000 sider ialt. Over 100 har tegnet abonnement på alle indlæg i deres postkasse – herunder adskillige journalister (dejligt!). Knap halvdelen af de besøgende vælger at føje kolindkuren.dk til deres liste over foretrukne sider. Det er jeg glad for. Og endnu mere glad er jeg for de ca. 150 kommentarer som læserne har skrevet. Der er mange gode synspunkter og nye ideer, som jeg håber at også andre er inspireret af. Jeg læser dem alle men har ikke altid tid til at svare. Og endelig: 1200 har evalueret deres organisation og efter at testværktøjet nu foreligger på dansk kan jeg se at mange er i gang med at organisere en større evaluering hvor medarbejderne også deltager. Det glæder mig også.

Jeg oplever bloggen som en spændende og perspektivrig kommunikationsform. Emnet er jo ikke en bestemt bog, men en sag: Hvordan bekæmper vi bureaukrati og selvtilfredshed i Danmark (offentlig og privat sektor) og erstatter de to ting med innovation og vækst? Hvis den indsats skal bære frugt er det vigtigt at rigtig mange mennesker er engageret i den og derfor håber jeg i resten af 2006 at få endnu flere til at læse og diskutere med på bloggen. Hvorfor ikke 1000 pr. dag? Her synes jeg det er en styrke at bloggen spreder sig. I denne uge indtryk og inspiration fra et u-land, på andre tider mest folkeskolen og på atter andre problemerne med at flytte store organisationer. Jeg lader mig inspirere af de ting der sker og prøver ikke at følge en forkromet plan. Bloggen skabes af dem der deltager og af den tid vi er i - så enkelt er det!

Som nybegynder er jeg fortsat meget interesseret i kritik og forslag til hvordan bloggen kan blive et endnu bedre redskab for sagen: At komme fra bureaukrati til vækst. Du kan altid sende mig en mail, men jeg vil hellere at du skriver din kommentar nedenfor!

 LK ude sol 2 res.jpg

 

7 kommentarer til “Hvad har jeg lært af den første måned som blogger?”

 1. Frank Calberg

  Jeg synes det er en supergod idé ved siden af tekst også at arbejde med links til forskellige websites samt indsætte billeder, idet det giver bloggens deltagere mulighed for at tilegne sig endnu mere viden og dermed få større forståelse for, hvordan virksomheder med fordel kan erstatte bureaukrati med mere innovation og vækst.

  Kunne det være en mulighed at gå et skridt videre ved også at integrere video? Jeg tænker her på både optagede videoclips samt livestreaming, hvor deltagerne her på websitet har mulighed for at arbejde med ved at bidrage med spørgsmål, input mv.

 2. Rasmus Jensen

  Et lille perspektiv på bloggen som virkemiddel:

  http://www.bitconomy.dk/?id=717&messageid=791

  Artiklen fører videre til The Otter Group, som selv fører en blog der har en masse perspektiver moderne læring og organisation. Det lykkedes mig dog ikke at finde ud af hvor man kan købe selve bogen “Transforming Your Intranet”, men den lyder ret spændende :)

 3. Alexander Kjerulf

  Lars: Du gør det fantastisk som blogger. Og det kan ellers være en svær disciplin.

  Det du gør rigtig godt er især at:
  * Du har noget på hjerte. Det er tydelig at se, at du brænder for nogle emner
  * Du skriver i en personlig stemme. Det er din stil, og ikke en officiel pressemeddelelses-stil
  * Du blogger ofte
  * Du blogger om et vigtigt og spændende emne
  * Du læser og svarer på kommentarerne på din blog

  Du gør det kanon!

 4. Jesper Bech

  Oplæg til blog:
  “Kolind Kuren i Konsulent branchen”
  Efter at have læst bogen kan jeg godt se hvordan man kan organisere vidensbaserede virksomheder som Oticon, hvor man udvikler, producerer og sælger nogle specifikke produkter.
  Nu arbejder jeg i en IT virksomhed, hvor produkterne er Add-on løsninger til ERP systemer, kursus, Support og Konsulent asssistance. Man kunne jo sige at det er spot-on der hvor kuren er relevant for det er viden der er kernen i hele forretningen. Og det er da også nærliggende at undersøge vores software udvikling og se om der kan arbejdes anderledes. Men jeg har et dilemma, fordi en stor del af virksomhedens indtægter kommer fra konsulent assistance, support og kursus til kunder. Og kunderne er meget opmærksomme på hvad de betaler for (heldigvis). Dvs. der skal være 100% styr på udfaktureringen i forhold til kunden.
  Ligeledes gør FastPris projekter at der skal leveres præcis hvad der er aftalt. Det lægger jo op til “gammeldags” linie ledelse i forhold til kunderne – hvordan står denne problematik i forhold til Kolind Kuren?
  Kan man køre Kolind kur på en Support afdeling? – dvs. på et call center?
  Kan man køre Kolind kur på Konsulenter, som principielt er selvstændige en-mandsvirksomheder?

 5. Vagn Petersen

  Hverken i din bog eller i din foredragsvirksomhed giver du indtryk af, a overenskomster og faglige organisationer har været et problem for at gennemføre Kolindkuren. Det virker som om, at de faglige organisationer slet ikke har spillet en rolle – eller var de partnere i projektet. I min branche er der en meget lang tradition for en markant overenskomstdækning med tæt regulering af løn-og arbejdsvilkår.Hvordan undgår jeg, at overenskomsterne bliver en hæmsko for projektets gennemførelse. Selv om 88 procent af mine medarbejdere i en nylig medarbejdstilfredshedsanalyse gav udtryk for, at de får en god løn, og 97 procent synes, at det er et godt sted at arbejde så ser mange jo overenskomsten som en slags sikkerhedsnet for gode løn- og arbejdsvilkår. Og umiddelbart vurderer jeg, at de faglige organisationer rører på sig, når de hører, om vores overvejelser.

 6. Marian Gram

  Citat fra Blogindlæg: “Hvordan bekæmper vi bureaukrati og selvtilfredshed i Danmark (offentlig og privat sektor) og erstatter de to ting med innovation og vækst?”

  Jeg arbejder til dagligt med unge mennesker på en Handelsskole og netop det spørgsmål du stiller er væsentlig for vores ageren i ungdomsmiljøet. Jeg oplever dagligt selvtilfredshed hos de unge mennesker, en mentalitet der kræver af samfundet, men ideen om at give noget igen er svær at finde.
  De flaskes op med den bemærkelsesværdige holdning til livet, at hvis du ikke får succes, så er der nogen der sørger for dig.
  Vi kæmper i ungdomsuddannelserne med “frafaldstruede unge” og straffes økonomisk, når vi ikke holder på dem. Vi skal have flere igennem systemet – også de som ikke rigtig egner sig til at sidde på skolebænken, men hellere vil udforske de ideer som hovedet er fuldt af.
  Vi forsøger at skabe iværksættere, tænde en gnist og et håb, men drivkraften kan synes langt væk, når det evige sikkerhedsnet bliver foretrukket fremfor vovemod og optimisme.
  Et nyt skoleår begynder på mandag og energien skal kanaliseres ud til de rigtige mennesker: de unge, men vi kan ikke alene løfte opgaven. Erhvervslivet kan også gøre meget for at samarbejdet bliver givtigt bl.a. med oplæg, indspark om ansvar, “real life experience” og praktikophold.
  “De unge har så mange muligheder idag” den sætning høres tit, men vi skal passe på at de unge ikke drukner i mulighederne og lader sikkerhedsnettet klare livet for dem.

 7. Jette Jakobsen

  Noget af det mest sørgelige jeg kan høre i dag er: Når unge, og dem der er knapt så unge mere siger. JEG SKAL LIGE SPØRGE MIN SAGSBEHANDLER. Det er næsten, som da jeg var barn og lige skulle spørge min far. De har masser af “gå på mod” vores unge mennesker, men vi lader dem ikke prøve. Det er stadig meget svært at få en praktikplads, når de vil prøve det rigtige arbejdsliv. Jeg kender flere unge som har bestået grundforløb til håndværksfag m.m.men ikke kan få praktikplads.

Skriv en kommentar

Current day month ye@r *

Have you been a Scout or Girl Guide?

Vis resultat

Abonnement

Din e-mail:  

RSS feed

Du kan abonnere på mine blogindlæg, vha. RSS. (Hvad er RSS?)

 Mit RSS feed

Sådan fungerer bloggen

Bloggen er et forum for debat og inspiration. Den er et virtuelt torv, hvor vi kan mødes og blive klogere. For tiden omkring 400 personer hver eneste dag. Lars Kolind skriver et indlæg en eller flere gange om ugen og alle er velkomne til at kommentere. Helst med dit rigtige navn og ikke under pseudonym. Kolind kan ikke svare på alle kommentarer, men meningen er jo også at alle skal inspirere hinanden. Hver blog-post tilhører en eller flere kategorier og vil du læse alle indlæg i en bestemt kategori, trykker du blot på kategoriens navn. Du kan også søge på alle indlæg, hvor et bestemt ord forekommer, f.eks. bureaukrati. Du kan læse og skrive kommentarer ved at klikke på ”kommentarer” under blogposten.

Sådan får du fat i Kolind Kuren

Din boghandler har den. Du kan også bestille bogen online, f.eks. hos Jyllands Postens Forlag, SAXO eller en anden online boghandel. Vil du købe et større antal bøger, f.eks. til alle medarbejdere eller til leder-gruppen kan du kontakte jyllandspostensforlag@jp.dk.

Den originale amerikanske udgave, The Second Cycle – Winning the War on Bureaucracy, er udgivet af Wharton School Publishing i samarbejde med F.T. Prentice Hall Pearsons forlag. Du kan få fat I den og andre sprogversioner på f.eks. www.amazon.com.