Skole for 16 kr. pr. måned pr. elev

2006-05 Carita feliz entrance.jpgHer I Granada i Nicaragua driver min bror Peder Kolind, institutionen Carita-feliz (glad ansigt). Den er en mellemting mellem en skole (undervisning i ca. 30 fag), en skolefritidsordning og et suppekøkken. Der ca. 60 medarbejdere og 1500 børn tilknyttet, som deltager i undervisningen og en eller flere gange om ugen får et sundt måltid mad. På hjemmesiden http://www.caritafeliz.org/cf/html/indexeng.htm finder man regnskabet for 2005: samlede omkostninger på 45.000 dollars eller 284.000 kr. Det er i runde tal 200 kr. pr. barn pr. år eller omkring 16 kr. pr. måned pr. elev. Hvilken dansk familie kunne ikke sponsorere en klasse?

Nu tager min bror ikke imod sponsorpenge så muligheden for at sponsorere en klasse eksisterer ikke. Han foretrækker at betale selv for at undgå bureaukratiet der hurtigt ville koste mere end selve projektet. Én udsendt dansker med familie og alt hvad det medfører efter Danidas regler koster tre gange hele projektets pris.

Hvis du kigger på hjemmesiden finder du alligevel noget der hedder sponsorerede klasser. Det er elever fra Carita-feliz, der udover undervisningen i centret også går “rigtigt” i skole. Her har enkelte donorer fået mulighed for at sponsorere skolepenge, uniform, bøger og andre omkostninger for et antal børn. For tiden er der 300 børn i dette program. Se f.eks. “Clase Minna” på http://www.caritafeliz.org/cf/html/classminna.htm

2 kommentarer til “Skole for 16 kr. pr. måned pr. elev”

 1. Steen Aamand Olesen

  Kære Lars Kolind

  Jeg har sendt dig en mail til din adresse på jeres familiehjemmeside. Håber du kan læse den, derfra hvor du er nu, for jeg har inviteret dig til at dele din visdom med os i Vejle amt. Du har en stor kærlighed til børn og skole og er dybt optaget af samfundets ve og vel. Det kunne være en gave at få dig til at udfordre os i drømmen om at skabe en skole, der virkelig tjener såvel eleven som samfundet.

  Håbefulde hilsener

  Steen Aamand Olesen
  Amtscentret for Undervisning
  Vejle amt

 2. Niels Erik Madsen

  Der er åbenbare intigrationsproblemer mellem sko-le og samfund.Hvor trykker skoen. Eller har vi mistet “jordforbindelsen”
  NEM

Skriv en kommentar

Current day month ye@r *

Have you been a Scout or Girl Guide?

Vis resultat

Abonnement

Din e-mail:  

RSS feed

Du kan abonnere på mine blogindlæg, vha. RSS. (Hvad er RSS?)

 Mit RSS feed

Sådan fungerer bloggen

Bloggen er et forum for debat og inspiration. Den er et virtuelt torv, hvor vi kan mødes og blive klogere. For tiden omkring 400 personer hver eneste dag. Lars Kolind skriver et indlæg en eller flere gange om ugen og alle er velkomne til at kommentere. Helst med dit rigtige navn og ikke under pseudonym. Kolind kan ikke svare på alle kommentarer, men meningen er jo også at alle skal inspirere hinanden. Hver blog-post tilhører en eller flere kategorier og vil du læse alle indlæg i en bestemt kategori, trykker du blot på kategoriens navn. Du kan også søge på alle indlæg, hvor et bestemt ord forekommer, f.eks. bureaukrati. Du kan læse og skrive kommentarer ved at klikke på ”kommentarer” under blogposten.

Sådan får du fat i Kolind Kuren

Din boghandler har den. Du kan også bestille bogen online, f.eks. hos Jyllands Postens Forlag, SAXO eller en anden online boghandel. Vil du købe et større antal bøger, f.eks. til alle medarbejdere eller til leder-gruppen kan du kontakte jyllandspostensforlag@jp.dk.

Den originale amerikanske udgave, The Second Cycle – Winning the War on Bureaucracy, er udgivet af Wharton School Publishing i samarbejde med F.T. Prentice Hall Pearsons forlag. Du kan få fat I den og andre sprogversioner på f.eks. www.amazon.com.