Nu er The Second Cycle Index klar på dansk

De ca. 1200 virksomheder der har lavet en selvevaluering af deres organisation med The Second Cycle Index, har hidtil været nødt til at gøre det på engelsk. Fra i dag kan du og dine medarbejdere gøre det på dansk.

Du kan fortsat lave din helt private selvevaluering af din egen organisation eller en anden virksomhed du kender, og få et “forsteningsindex” (kælenavnet for The Second Cycle Index) mellem 0 og 100. Det tar højst et kvarter. Spørgsmålene er lavet for den private virksomhed – nogle få spørgsmål er lidt svære at oversætte til en offentlig institution, men dem springer du bare over. Resultaterne kan godt bruges alligevel.

Men nu hvor alt også er på dansk skulle du prøve at organisere en analyse for medarbejderne i din afdeling eller virksomhed. Du giver nogle få generelle oplysninger om organisationen som jeg bagefter kan bruge til statistikformål og så får du et kodeord og et link som du giver til alle medarbejderne i organisationen. Du kan selv følge med i hvordan vurderingen skrider frem så længe du husker dit særlige kodeord som du har fordi du organiserer analysen. Du kan iøvrigt se om der er nogen forskel på den måde ledelsen vurderer bureaukratiet, og hvordan mellemledere og medarbejdere opfatter det.

Som du kan se i Kolind Kuren er der ti målepunkter – du får et indekstal for hvert af dem plus et samlet Second cycle index. Og det hele er fortsat gratis – det er det man kalder open source! Klik på knappen ovenfor.

En kommentar til “Nu er The Second Cycle Index klar på dansk”

 1. Michael Degermann

  Hej Lars,

  har du nedlagt det netbaserede værktøjet “The Second Cycle”?

  Har haft stor gavn af det tidligere og havde planer om at anvende det igen.

  På forhånd tak og mvh

  Michael Degermann

Skriv en kommentar

Current day month ye@r *

Have you been a Scout or Girl Guide?

Vis resultat

Abonnement

Din e-mail:  

RSS feed

Du kan abonnere på mine blogindlæg, vha. RSS. (Hvad er RSS?)

 Mit RSS feed

Sådan fungerer bloggen

Bloggen er et forum for debat og inspiration. Den er et virtuelt torv, hvor vi kan mødes og blive klogere. For tiden omkring 400 personer hver eneste dag. Lars Kolind skriver et indlæg en eller flere gange om ugen og alle er velkomne til at kommentere. Helst med dit rigtige navn og ikke under pseudonym. Kolind kan ikke svare på alle kommentarer, men meningen er jo også at alle skal inspirere hinanden. Hver blog-post tilhører en eller flere kategorier og vil du læse alle indlæg i en bestemt kategori, trykker du blot på kategoriens navn. Du kan også søge på alle indlæg, hvor et bestemt ord forekommer, f.eks. bureaukrati. Du kan læse og skrive kommentarer ved at klikke på ”kommentarer” under blogposten.

Sådan får du fat i Kolind Kuren

Din boghandler har den. Du kan også bestille bogen online, f.eks. hos Jyllands Postens Forlag, SAXO eller en anden online boghandel. Vil du købe et større antal bøger, f.eks. til alle medarbejdere eller til leder-gruppen kan du kontakte jyllandspostensforlag@jp.dk.

Den originale amerikanske udgave, The Second Cycle – Winning the War on Bureaucracy, er udgivet af Wharton School Publishing i samarbejde med F.T. Prentice Hall Pearsons forlag. Du kan få fat I den og andre sprogversioner på f.eks. www.amazon.com.