Colin Powell om ledelse

Colin Powell var i Danmark i går og holdt et efte sigende fremragende foredrag om ledelse i Det Ny Teater i København. Jeg ville gerne have været med, men var i fuld gang i DR’s studie i Århus med at forberede “Dagens Danmark” i aftes som handlede om tre virksomheder der gør nogle af de ting, jeg foreslår i Kolind Kuren. Se http://www.dr.dk/DR1/dagensdanmark/2006/04/05/145916.htm

Jeg har i mange år været inspireret af Colin Powell’s “grønspættebog” om ledelse, hans “leadership primer”. Du kan se generalens powerpoint slides her: http://www.fireleadership.gov/toolbox/presentations/General_Colin_Powell_on_Leadership.pps

Og for at prale lidt, så omtaler Colin Powell faktisk Oticon som et eksempel til efterfølgelse på slide 5.

En kommentar til “Colin Powell om ledelse”

 1. Erik Torm

  Kære Lars.
  Så melder jeg mig på bloggen.
  Årsagen er omtalen af Næstved Fri Skole, hvor min hustru Hanna A Hansen er ansat som lærer. I en dansk sammenhæng er Sudbury Valley pædagogikken ikke uproblematisk.
  Der hænger dels sammen med, at det er svært at undgå, at nogle forældres valg af skolen mere er et fravalg af folkeskolen end et tilvalg af et bestemt pædagogisk koncept. Det betyder, at nogle elever har kunnet gå på skolen i årevis uden at tilvælge egentlig undervisning, fordi deres forhold til at modtage undervisning fra lærere er blevet “destrueret” i folkeskolen. Ikke nødvendigvis på grund af lærerne – det kan såmænd også være på grund af deres egne forældres “opdragelsesindsats”.
  Dertil kommer vores såkaldte “liberale” regerings tiltag på skoleområdet, hvor de frie skoler fremover bliver underlagt læreplaner, test og ministeriel kontrol på niveau med folkeskolerne, og desuden krav om et større elvertal (vistnok 120?) for at få tilstrækkeligt med økonimiske midler fra staten til at kunne løbe rundt.
  Det bliver svært, at drive en skole som Næstved Fri Skole i fremtiden, uden at de voksne på skolen træder i karakter dels som forbilleder for børnene og dels ved åbent at udtrykke forventninger (udfordre) til læring. Men det må man ikke, hvis man skal følge Sudbury Valley konceptet rent.
  Se mere: http://www.naestved-fri-skole.dk og http://www.sudval.org

  Erik Torm
  http://www.fleksibelskole.dk

Skriv en kommentar

Current day month ye@r *

Have you been a Scout or Girl Guide?

Vis resultat

Abonnement

Din e-mail:  

RSS feed

Du kan abonnere på mine blogindlæg, vha. RSS. (Hvad er RSS?)

 Mit RSS feed

Sådan fungerer bloggen

Bloggen er et forum for debat og inspiration. Den er et virtuelt torv, hvor vi kan mødes og blive klogere. For tiden omkring 400 personer hver eneste dag. Lars Kolind skriver et indlæg en eller flere gange om ugen og alle er velkomne til at kommentere. Helst med dit rigtige navn og ikke under pseudonym. Kolind kan ikke svare på alle kommentarer, men meningen er jo også at alle skal inspirere hinanden. Hver blog-post tilhører en eller flere kategorier og vil du læse alle indlæg i en bestemt kategori, trykker du blot på kategoriens navn. Du kan også søge på alle indlæg, hvor et bestemt ord forekommer, f.eks. bureaukrati. Du kan læse og skrive kommentarer ved at klikke på ”kommentarer” under blogposten.

Sådan får du fat i Kolind Kuren

Din boghandler har den. Du kan også bestille bogen online, f.eks. hos Jyllands Postens Forlag, SAXO eller en anden online boghandel. Vil du købe et større antal bøger, f.eks. til alle medarbejdere eller til leder-gruppen kan du kontakte jyllandspostensforlag@jp.dk.

Den originale amerikanske udgave, The Second Cycle – Winning the War on Bureaucracy, er udgivet af Wharton School Publishing i samarbejde med F.T. Prentice Hall Pearsons forlag. Du kan få fat I den og andre sprogversioner på f.eks. www.amazon.com.