BMW gør noget ved bureaukratiet

Alexander Kierulff har gjort mig opmærksom på at BMW nu brander sig selv som en virksomhed der bekæmper bureaukratiet Lige nu kører de en kampange om at sige “nej”:

The latest BMW ad campaign has very little to do with cars and focuses instead on the corporate values of the Bayerische MotorenWerke.

One version of it says:

We say no to:

Compromise
Complacency
Bureaucracy
Red tape
Lowest common denominators
Middle managemet
Second guessing
Herd mentality

So we can say yes to good ideas.

BMW fights bureaucracy. This is cool.

Du kan læse mere på http://positivesharing.com/2006/05/bmw-sez-bureaucracy-sucks

Det går fremad..

9 kommentarer til “BMW gør noget ved bureaukratiet”

 1. Frank Calberg

  I indlægget ”Mine første ti dage som blogger” skriver Lars Kolind: ”Det undrer mig, at vi ikke ser flere erhvervsledere, der blogger ude i det åbne rum, som kolindkuren.dk opererer i”.

  Jeg har et spørgsmål til ledere og medarbejdere, som arbejder for virksomheder, der har problemer med bureaukrati:

  Hvilke konkrete handlinger har I tænkt jer at gennemføre for at løse jeres problemer med bureaukrati?

 2. Kirsten Møller

  Jeg hørte interview i radioen med dig forleden :Jeg er så enig og vil gerne være med til at støtte dig om muligt.Jeg tror du kan trænge igennem den forkromede skal hos vor regering med din saglige og stilfærdige form.
  Selv har jeg arbejdet med skole og med udvilking af børns krativitet hele mit voksenliv de seneste år som leder af Danmarks største billedskole “Tvillingehallen”i København.Derfor har jeg også truffet dig flere gange, da du var knyttet til kulturministeriet.Selv sidder jeg for øvrigt i ministeriets udvalg til illustratorprisen.

  Nu er jeg imidlertid gået på pension og har travlt med alt muligt andet.Men jeg har god erfaring og er en idemager, så hvis du har brug for en til at deltage med oplæg, som medlem i et udvalg eller i et arbekjdsseminar eller noget helt fjerde, kan du roligt kontakte mig. (tlf. 4798642o Adr. Nygade 7.3390 Hundested).
  Med venlige hilsner Kirsten

 3. Frank Calberg

  Er der nogen, der har nogle flere eksempler på virksomheder, der gør noget ved bureaukratiet? På forhånd tak.

 4. Henrik Berggren Jessen

  Nørremarksskolen i Vejle (vi er også en virksomhed – dog ikke BMW, men alligevel), hvor jeg er skoleleder, har brudt med bureaukratiet vedrørende lærernes arbejdstid. Vi har det sidste par år arbejdet under en lokal helhedsaftale, hvor der ikke længere tælles, tælles og atter tælles. Lærerne er delt op i årgangsteams. De råder over de lektioner, der tildelt til undervisning, og de kan ændre på det grundskema, der er lavet ved skoleårets start. Kodeordet er fleksibilitet.

  Det er en stor omstillingsproces for de lærere, der har arbejdet under tidstyranniet fra 90`erne, men det giver gode resultater. Vores hjemmeside hedder http://www.noerremarksskolen.dk. Vi har ikke økonomi til en professionel webmaster, men hjemmesiden viser en del af skolens virksomhed. Man er også velkommen til at tage kontakt til os.

 5. Frank Calberg

  Tak for dine input, Henrik. Har du/I andre gode, konkrete forslag til at få afløst bureuakrati med mere værdiskabelse.

  By the way, jeg kunne ikke finde din blog.

 6. Henrik Berggren Jessen

  Hej Frank

  Du må have tastet forkert. Igennem mange år har 50 % af mit skoledistrikts forældre fravalgt skolen til fordel for andre folkeskoler eller privatskoler. Vi påbegyndte en salgsstrategi gående henholdsvis på kolde fakta som eksempelvis elevernes karakterer ved afgangsprøverne og læsetestresultaterne og på værdier som kammeratskab, tryghed og faglighed. Det har solgt skolen i stor stil. Vi drejer nu mere og mere over i værdierne, som vi er ved at indkredse under overskrifterne sundhed, kultur og faglighed. Vi er ved at operationalisere overskrifterne med konkrete handlinger. Værdierne kommer dermed til at styre skolens virksomhed. Sådan skal det vel være i alle firmaer ? Og engang imellem skal der så evalueres både på de hårde fakta og de bløde værdier henholdsvis med statistikker og vurderinger af, hvor vi står lige nu.

  Det er noget, der dur.

 7. Birthe Petersen

  Skoleleder Henrik,venligst fortæl mig om NA byrådsmødet i Svendborg, hvor lægens forslag om islam tørklædet blev afvist.Hvorfor støttes det ikke i undervisningsregi,så vi i DK overholder børnekonventionen. Jeg ser det som en kæmpe bjørnetjeneste, vi gør små piger og umyndige piger.
  Men selvfølgelig når folketinget nu tillader bemeldte tørklæde,og ikke nissehue og klaphat, tja, så er det hele jo lidt l a n g t ude.
  Jeg fulgte iøvr.lidt Vejle skolen, rundt jul, hvor alle elever skulle i kirke.
  Vh Bedstemor,der ikke gik med tørklæde,men ikke begriber vores laden stå til i denne sag.
  Tak for svar i din travle hverdag.

 8. Henrik Berggren Jessen

  Jeg går ikke ind for forbud, men for dialog. Skolerne er i dialog med de muslimske forældre om f.ex. tørklæderne. Mange muslimske forældre vælger at give deres piger tørklæde på for at føle sig som rigtige muslismer – altså en skabelse af egen identitet i forhold til den danske identitet. Jeg gør altid opmærksom på, at tørklædet stempler pigerne.

  Jeg har været i Bosnien (Mostar) i sidste uge, hvor jeg ikke så nogen muslimske piger eller kvinder – og der er en hel bydel med en muslimsk befolkning – gå med tørklæde.

 9. Birthe Petersen

  Jeg takker for godt svar,og glæder mig over dialog med forældrene.Så håber Svenborg byråd vil tage lidt mere aktivt del i NA lægens forslag.
  Tager vi Frankrig med lovforbud i samme tørklæde sag,var der ikke nu ikke de store kontroverser, hverken før eller efter forbud.Skoledrenge skal så også indgydes lidt forståelse,at ikke alle lyshårede er,ja, vi ved hvad vi bliver tituleret som…….

Skriv en kommentar

Current day month ye@r *

Have you been a Scout or Girl Guide?

Vis resultat

Abonnement

Din e-mail:  

RSS feed

Du kan abonnere på mine blogindlæg, vha. RSS. (Hvad er RSS?)

 Mit RSS feed

Sådan fungerer bloggen

Bloggen er et forum for debat og inspiration. Den er et virtuelt torv, hvor vi kan mødes og blive klogere. For tiden omkring 400 personer hver eneste dag. Lars Kolind skriver et indlæg en eller flere gange om ugen og alle er velkomne til at kommentere. Helst med dit rigtige navn og ikke under pseudonym. Kolind kan ikke svare på alle kommentarer, men meningen er jo også at alle skal inspirere hinanden. Hver blog-post tilhører en eller flere kategorier og vil du læse alle indlæg i en bestemt kategori, trykker du blot på kategoriens navn. Du kan også søge på alle indlæg, hvor et bestemt ord forekommer, f.eks. bureaukrati. Du kan læse og skrive kommentarer ved at klikke på ”kommentarer” under blogposten.

Sådan får du fat i Kolind Kuren

Din boghandler har den. Du kan også bestille bogen online, f.eks. hos Jyllands Postens Forlag, SAXO eller en anden online boghandel. Vil du købe et større antal bøger, f.eks. til alle medarbejdere eller til leder-gruppen kan du kontakte jyllandspostensforlag@jp.dk.

Den originale amerikanske udgave, The Second Cycle – Winning the War on Bureaucracy, er udgivet af Wharton School Publishing i samarbejde med F.T. Prentice Hall Pearsons forlag. Du kan få fat I den og andre sprogversioner på f.eks. www.amazon.com.