Velkommen til Kolind Kurens weblog

Jeg håber at du vil blive inspireret af hvad du læser og at du vil bidrage aktivt med dine egne kommentarer og ideer. En weblog er jo ikke bare én persons dialog med en hel masse andre mennesker, men derimod et forum hvor mange bidrager med tanker og ideer. Forhåbentlig bliver så mange at ingen af os – heller ikke jeg – kan nå at kommentere alt.

Formålet med bloggen er at inspirere så mange som muligt til at gøre noget ved bureaukratiet i deres egen organisation. Simpelt hen. Jeg bliver inspireret når andre fortæller om det de har gjort eller opfordrer mig til at gøre noget. Jeg bliver inspireret når jeg læser en god bog eller artikel eller når jeg får en god kommentar til noget jeg selv har skrevet eller gjort.
Det håber jeg at du vil være med til. Klik på kommentarfeltet nedenfor, hvis du har en generel kommentar til webloggen.

17 kommentarer til “Velkommen til Kolind Kurens weblog”

 1. Mette Laursen

  Kære Lars

  Din indsats ved at sætte denne blog op skal vise os om vi kan diskutere ledelse ved brug af et værktøj, der er ganske kendt af enhver teenager, men ikke nødvendigvis enhver leder. Det er maksimal læring i både indhold og form. I sædvanlig stil er du dermed selv på en second cycle og tager egen medicin. Fremragende! Jeg vil være her.

  Mette Laursen, LinKS

 2. Anne Kathrine Bagger

  Hej Lars
  Det er en meget inspirerende bog og en god weblog. Jeg glæder mig meget til at følge udviklingen – for jeg ved, at der er meget at lære.

  Anne Kathrine Bagger

 3. Peter Chr. Eriksen

  Kære Lars
  Du kommer med nogle meget interessante synspunkter – på et tiltrængt tidspunkt. Det er jo det jeg hele tiden har følt var rigtigt, så der er virkelig brug for en der kan brænde igennem med budskabet.
  Nu må erhvervslivet vågne op og vise at det forstår en hentydning – vi er mange der ER klar til at tage udfordringerne op.

  God vind
  Peter Chr. Eriksen

 4. Heidi Rottbøll Andersen

  Kære Lars
  Fantastisk mission. Gid bogen og tankegangen må finde stor udbredelse i både private og offentlige virksomheder – til glæde og nytte for os alle sammen.
  Nu er første skridt i hvert fald taget. Glæde mig til at følge de næste..

  Heidi Rottbøll Andersen

 5. Hanne Buje Jensen

  Kære Lars

  At du nok engang slår et slag for Videnbaseret People Management glæder mig i den grad, for arbejdet med leder- og medarbejderudvikling skal systematiseres som du påpeger.

  Ud over at People Management i praksis skal være videnbaseret og systematisk, skal det også være systemisk, dvs. vi skal i virksomhederne lære, at få udviklingsaktiviterne til at hænge sammen, så vi ikke arbejder med et kludetæppe af isolerede aktiviteter.
  Konkurrencefordelene ligger nemlig ikke i den enkelte aktivitet, men i et “system af aktiviteter”. Men forstår jeg dig ret, ligger dette eksplicit i dit Knowledge-based People Management begreb (da du ikke som andre (heldigvis) længere kalder det HR processer.

  Hanne Buje Jensen

 6. Anne Kathrine Bagger

  ”Firmabilen skal føres af den, der skaber vækst” skriver Kirsten Elley (Jyllands-Posten 25. april 2006) i anmeldelsen af ”Kolind Kuren”, hvis forfatter hun mener altid er to skridt foran.
  Jeg håber, at anmeldelser som denne kan få sat skub i udviklingen i de danske virksomheder, så de bliver åbne overfor at introducere ny viden efter Lars Kolinds model. Dette kunne eksempelvis ske i forbindelse med ansættelsen af en eller flere akademikere.

  Anne Kathrine Bagger

 7. Jesper Bove-Nielsen

  Spændende spændende. Hvis der er een eneste ting der forhindrer virksomheder i at realisere det innovative potentiale, som ødelægger virksomhedskultur og nedbryder moral og arbejdsglæde hos mennesker – så er det bureaukrati. Held og lykke med bogen.

 8. Valentina A. Bork

  Kære Lars

  Jeg glæder mig meget til at følge udviklingen nøje.
  Jeg synes at alt det, du gør, er meget nyttigt og jeg både som akademiker og nydansker lærer utroligt meget af.
  Fortsat god vind

  Valentina A. Bork

 9. Peter Munch-Madsen

  Kære brugere af weblog!

  Jeg ser frem til udveksling af kontroversielle ideer og eksempler på worst practices (begrebet “best practices” trænger til at blive vendt på hovedet!) på den organisatoriske bureaukratifront.

  Mvh.
  Peter Munch-Madsen

 10. Valentina A. Bork

  Helt enig med Peter Munch-Madsen i kontroversielle tanker. De skal nok komme, hvis vi er blevet enige om selve begrebet “best praktices”….( Hvad mener du , Peter , med ” best practices”??) Vi skal jo tale samme sprog for at afdække forskelle og har en mulighed til at se udviklingen, skal vi ikke??

  Mvh
  Valentina Bork

 11. Oluf C. Lund

  Et besøg på portalen efter en spændende og dejlig arbejdsdag gav endnu mere ny energi til resten af dagen. Dejligt at der stadigvæk dukker nye spændende muligheder op for at skabe mere dynamik og vækst. Et herligt forum for dialog, inspiration og “skæve” tanker. Det tog mig kun et splitsekund at beslutte mig for at føje “KolindKuren” til mine foretrukne. ;o)

 12. Bo Gorzelak Pedersen

  Velkommen til blogosfæren. Et spændende og – ifølge min egen, ringe erfaring – tiltrængt initiativ.

 13. Thomas Madsen-Mygdal

  Velkommen i blogosfæren.

 14. Peter Schakow

  Det er en forfriskende angrebsvinkel Lars Kolind tager for at takle en af de største bremseklodser der ofte sniger sig ind i ellers succesfulde firmaer. Bureaukrati kender ikke nationale grænser og opstår naturligt i en organisation for at sikre status kvo og bremse ændring og udvikling. Mens verden bliver fladere og konkurrencen i højere grad bliver vundet af mere adaptive organisationer, sakker bureaukratiplagede organisationer agterud til skade for medarbejdere, organisationen og økonomien. Kolind ofrer et spændende oplæg med værktøjer til at gøre noget ved det. Jeg glæder mig til at byde Lars Kolind velkommen til at presentere koncepterne på San Franciscos World Trade Club næste onsdag.

  Mvh

  Peter Schakow
  President
  Danish Chamber of Commerce of Northern California

 15. Kristoffer Riis Pedersen

  Tillykke med bogen & bloggen. Ser frem til at læse & følge begge dele :-)
  Det er altid spændende når nogen forsøger at ryste lidt til de vante forestillinger, og især når det vedrører et emne som bureaukrati!

 16. Poul Kruse

  Når kultur og lederstil spænder ben for vækst og trivsel
  Dejligt at der er sådan en opmærksomhed onkring “Kolindkuren”. Jeg kan genkende Lars Kolinds observationer om “dødsspiralen”, selvtilfredshed og manglende lyst til at lytte til andre. Jeg har beskrevet mine observationer i en artikel, som kan læses på:
  http://www.kvalipok.dk/

  Mine observationer, som er en slags diagnosemodel, har jeg beskrevet som tre kulturscenarier, som jeg har kaldt:
  - Management by Kassetegning
  - Det dårlige eksempels Magt
  - Janteloven Hersker
  De tre scenarier afspejler hver især, at den er helt gal. Men som med alle modeller befinder virkelighedens virksomhed sig ikke bare i ‘et scenarie. I enhver virksomhed vil man kunne genkende lidt eller meget fra hvert scenarie.

  Den virkelige barriere består i, at de virksomhedsledere, der er ramt af dødsspiralen, ikke vil se eller høre diagnosen!

 17. Lars Kolind

  Tak for en masse gode ønsker og kommentarer. Jeg har meget at lære inden jeg bliver en god blogger, men her i 2006 er det måske lige så vigtigt som det var at kunne lave en pæn powerpoint præsentation i 1990′erne. Feedback er fortsat meget velkommen.

Skriv en kommentar

Current day month ye@r *

Have you been a Scout or Girl Guide?

Vis resultat

Abonnement

Din e-mail:  

RSS feed

Du kan abonnere på mine blogindlæg, vha. RSS. (Hvad er RSS?)

 Mit RSS feed

Sådan fungerer bloggen

Bloggen er et forum for debat og inspiration. Den er et virtuelt torv, hvor vi kan mødes og blive klogere. For tiden omkring 400 personer hver eneste dag. Lars Kolind skriver et indlæg en eller flere gange om ugen og alle er velkomne til at kommentere. Helst med dit rigtige navn og ikke under pseudonym. Kolind kan ikke svare på alle kommentarer, men meningen er jo også at alle skal inspirere hinanden. Hver blog-post tilhører en eller flere kategorier og vil du læse alle indlæg i en bestemt kategori, trykker du blot på kategoriens navn. Du kan også søge på alle indlæg, hvor et bestemt ord forekommer, f.eks. bureaukrati. Du kan læse og skrive kommentarer ved at klikke på ”kommentarer” under blogposten.

Sådan får du fat i Kolind Kuren

Din boghandler har den. Du kan også bestille bogen online, f.eks. hos Jyllands Postens Forlag, SAXO eller en anden online boghandel. Vil du købe et større antal bøger, f.eks. til alle medarbejdere eller til leder-gruppen kan du kontakte jyllandspostensforlag@jp.dk.

Den originale amerikanske udgave, The Second Cycle – Winning the War on Bureaucracy, er udgivet af Wharton School Publishing i samarbejde med F.T. Prentice Hall Pearsons forlag. Du kan få fat I den og andre sprogversioner på f.eks. www.amazon.com.