Har du lavet en selv-analyse af din organisation?

Er du klar over at der her på siden findes et link til “The Second Cycle Index” – det analyseværktøj som du kan bruge til at finde ud af populært sagt hvor bureaukratisk din egen organisation er. Brug knappen øverst til højre. Du kan starte med at prøve selv og få et talmæssigt udtryk af hvordan du selv oplever din organisation. Du kan også bede f.eks. ti kolleger om at gøre det samme. Rigtig sjovt bliver det dog først hvis du organiserer en analyse hvor folk fra alle dele af jeres organisation svarer – ikke mindst folk på gulvet. Prøv linket, men husk at det indtil videre kun er på engelsk. Jeg er i gang med en oversættelse til dansk. Klik på kommentarfeltet nedenfor, hvis du har kommentarer til testen.

17 kommentarer til “Har du lavet en selv-analyse af din organisation?”

 1. Lasse Dahl Andersen

  Hej
  Linket til testen virker ikke?

  Hilsen Lasse

 2. Henrik Peytz

  Udemærket test vil jeg sige. Den giver et godt indtryk af om man tilhører den gamle skole rent erhvervsmæssigt eller den nye.

  En lille forbedring til testen : Undgå at bruge udtryk som “Employees mostly think…” når der er svarmulighederne “partly agree” og “partly disagree” at lege med. Det kan være lidt svært at afgøre hvor meget de ansatte mener, hvis man f.eks. svarer “I partly agree that the employees mostly think…”.

  Ellers en super test, hold dampen oppe med den slags.

 3. Lars Kolind

  Tak for kommentarerne – jeg samler de sproglige ting op og forbereder iøvrigt en dansk version, som jeg håber kan være på banen inden udgangen af maj. Følg med i bloggen. Vi arbejder med at finde ud af hvorfor Lasse Dahl Andersens link ikke virker.

 4. Lasse Dahl Andersen

  Så virker det igen. Tak.

 5. Søren Louis Pedersen

  Meget fin og tankevækkende test, den tager en del tid fordi den bringer tanker frem. Det er super med resultat siden så hurtigt, der er forhold som viser klar forandringsparathed, men også det modsatte – det er fint. Jeg kom til igen at tænke på om min forandringsparathed fortsat er som da jeg var yngre og mere risikovillig og uerfaren !
  Det bliver interessant i den kommende tid at følge om der er klar forskel på små og store virksomheder, lande kulturer og medarbejderes placering.

 6. Jette Hertha Rugtved

  Kan ikke åbne test din organisation

 7. Jette Hertha Rugtved

  Jeg ønsker IKKE tilmelding til kuren.
  Jeg ville blot prøve din tilbudte gratis test.

 8. Jette Hertha Rugtved

  Nu kom jeg på. Tak. Jeg vender (nok) tilbage.

 9. Bjørn Flarup

  Jeg har brugt testen (TSCI)på min arbejdsplads – en faglig organisation – og alle nøglekriterier lå under 40, så der er rigtig meget at gå i gang med.

  Foreløbig har jeg brugt testen til at fremsende meget konkrete forslag til ledelsen – især med hovedvægt på mening og partnerskab.

  Jeg hører meget gerne fra andre, der arbejder i interesseorganisationer, og har lyst til sparring.

 10. Lis Tolderlund

  Kan stadig ikke åbne resultatet af testen!

 11. Lis Tolderlund

  Hej igen!
  Så kom viendelig igennem og fik svar på testen,det var bare fint.Rigtigt spændende at se. For vores vedkommende var det test af vores arbejdsplads,en institution for voksne. udviklingshæmmede. Et af de steder som nu pr. 1.januar 2007,er gået fra at være en amtsinstitution til nu at hører under kommunen.Udfaldet af testen var væsentlig mere positivt end vi havde forventet!Så det kan vi så gå og tænke lidt mere på!

 12. Frank Calberg

  Her en god mulighed for virksomheder – i form af benchmarking – at måle, hvor dygtige I er til lede innovation. Det tager 5 minutter at svare på spørgsmålene.

  http://forms.london.edu/form.asp?id=6955

 13. Vibeke Dømler Beske

  Hej Lars

  Har netop i dag lavet din test – men kan ikke komme til resultatet. Og kan heller ikke finde en vej til at opnå password – vil du hjælpe?

  Vibeke

 14. Lars Kolind

  Kære Vibeke,
  Jeg ved ikke hvad der kan være gået galt; gennemførte lige selv testen og det gik som det skulle. Vil foreslå at du bruger et kvarter på at prøve igen; Går ud fra at det er mulighed 1 (selvtest) at du bruger.

 15. Helle Munch Oldefar

  Nu kan man jo tage et røntgenbillede ;)))

 16. Vibeke Dømler Beske

  Kære Lars

  Hvordan opnår jeg password?

  Vibeke

 17. Tor Bundgaard Futtrup

  Hej,

  Jeg vil gerne bruge testen second cycle index men linket virker ikke længere.
  Er der mulighed for at tilgå testen på anden måde?

  Tor

Skriv en kommentar

Current day month ye@r *

Have you been a Scout or Girl Guide?

Vis resultat

Abonnement

Din e-mail:  

RSS feed

Du kan abonnere på mine blogindlæg, vha. RSS. (Hvad er RSS?)

 Mit RSS feed

Sådan fungerer bloggen

Bloggen er et forum for debat og inspiration. Den er et virtuelt torv, hvor vi kan mødes og blive klogere. For tiden omkring 400 personer hver eneste dag. Lars Kolind skriver et indlæg en eller flere gange om ugen og alle er velkomne til at kommentere. Helst med dit rigtige navn og ikke under pseudonym. Kolind kan ikke svare på alle kommentarer, men meningen er jo også at alle skal inspirere hinanden. Hver blog-post tilhører en eller flere kategorier og vil du læse alle indlæg i en bestemt kategori, trykker du blot på kategoriens navn. Du kan også søge på alle indlæg, hvor et bestemt ord forekommer, f.eks. bureaukrati. Du kan læse og skrive kommentarer ved at klikke på ”kommentarer” under blogposten.

Sådan får du fat i Kolind Kuren

Din boghandler har den. Du kan også bestille bogen online, f.eks. hos Jyllands Postens Forlag, SAXO eller en anden online boghandel. Vil du købe et større antal bøger, f.eks. til alle medarbejdere eller til leder-gruppen kan du kontakte jyllandspostensforlag@jp.dk.

Den originale amerikanske udgave, The Second Cycle – Winning the War on Bureaucracy, er udgivet af Wharton School Publishing i samarbejde med F.T. Prentice Hall Pearsons forlag. Du kan få fat I den og andre sprogversioner på f.eks. www.amazon.com.